Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
IMF ve Ukrayna yaklaşık 1,1 milyar dolar finansman sağlanması konusunda anlaştı
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Bugün Rusya-Ukrayna savaşı 1.000'inci gününde. Avrupalı liderler ve uluslararası para kuruluşları, bu denli uzun süreye…
“Kadın istihdam oranını yüzde 36,2’ye yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “2028 yılı sonuna kadar, kadın işgücüne katılma…
Makinecilerden 10 ayda 23,3 milyar dolarlık ihracat
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın 10 ayı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler…